contact me

Use the form on the right to contact me.Copenhagen N
Denmark

+4525888673

Welcome to my website. I am an actor with many years experience of improv theater, comedy and storytelling. I do shows, tours, performances and workshops. I also train companies in improvisation, storytelling and innovation. 

Events

Improteater - Impro Comedy kursus
Oct
5
to Oct 6

Improteater - Impro Comedy kursus

Fotograf er: Jakob Ebbinger.

Weekenden den 5 & 6. oktober 2019

"Improteater er udfordrende, giver energi og får deltagerne til at grine så de får ondt i maven." Sådan beskriver deltagere i improteater-workshops deres oplevelser.
Vi træner grundlæggende øvelser i improvisation og arbejder på en legende måde. Der bliver trænet i at være tilstede, samarbejde, at sige ja og…, og at tilgive fejl. Når grundtræningen er på plads, arbejder vi med at spille scener, skabe troværdighed og humor og med at være i nuet. Deltagerne får lov til at afprøve flere klassiske måder at improvisere på - og fremfor alt har vi det sjovt sammen!
Om improvisation: Det moderne improvisationsteater blev først udviklet i England af Keith Johnstone og senere også i USA af blandt andre Del Close. Grundlæggende for improvisationsteater er, at man arbejder ud fra dogmer: Det handler om at sige ja, at gøre sin partner god, at tilgive fejl, at bruge sin første idé, at være tilstede i nuet mv. I begyndelsen blev teknikkerne brugt til at træne skuespillere til at blive mere ægte på scenen. Det viste sig dog, at improvisationen i sig selv er højest underholdende, og genren har udviklet sig til sin egen kunstform.

Booking: https://frb-kbh.aof.dk/kurser/Mennesker+imellem/Personlig+udvikling/4628356/

View Event →
improteater - kropp, status och lekfullhet.
Oct
26
to Oct 27

improteater - kropp, status och lekfullhet.

lördag 10-17 söndag 10.30- 16.30

Denna workshop är för dig, erfaren eller nybörjare som vill utveckla din fysiska improvisation. Att gå från att vara ett ”talking head” till att ha hela kroppen med i karaktärer och scener.


Vi arbetar med status, både som enskilt arbete och som spelade scener. Vi arbetar också med hur man med andra tekniker får kroppen i spel och kan låta den vara med och bestämma improvisationen. Vi spelar scener, arbetar med karaktärer och med tekniskt scenarbete. En kurs för alla som vill lära sig mer om improvisation, utveckla sina färdigheter och utmanas genom att släppa taget, sluta kontrollera och i stället lita på att kroppen vet vad som är rätt.
Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och för erfarna improvisatörer. Det är dock ett krav att du har provat på improvisation, antingen genom en grundkurs på MAF eller någon annanstans.

Det kommer bli spännande, utmanande och jätteroligt.

Foto. Jakob Ebbinger

View Event →
Impro longform
Nov
7
to Nov 10

Impro longform

7 och 8: 17.30-21.30

9 och 10: 11-17

Det magiska att uppleva en helt improviserad föreställning, trovärdiga karaktärer, spännande intriger, oväntade vändingar. Det är oslagbart. Vill du själv prova på eller utveckla denna konst? Vi arbetar med att spela scener, att skapa trovärdighet och humor, att vara i nuet och säga ja och. Vi tränar dramaturgi och karaktärer. Du får smaka på flera olika klassiska former att improvisera i. Framför allt så har vi väldigt roligt tillsammans.

 Vi tränar också tekniker och lekar man kan använda sig av, antingen för att öka insatserna, ta reda på mer om en karaktär eller helt enkelt bara för att det är roligt. Vi arbetar med tekniker som både är scentekniska och speltekniska. Alla är roliga och spännade och är med till att höja nivå och underhållsningsvärde på en longform. T.e.x splitscener, tag out, olika sätt att göra scenbyten och några shortform tekniker som passar bra att även använda i en longform.

På lördagkvällen åker de som vill till Köpenhamn för att se en improföreställning på Impro Comedy Copenhagen. (Ingår inte i kursavgiften)

Tidigare erfarenhet av impro är ett krav! Välkomna!

Foto: Jakob Ebbinger.

View Event →
Prova på improvisationsteater.
Dec
7
to Dec 8

Prova på improvisationsteater.

lördag 10-17 söndag 10.30-16.30
För dig över 18 år som är nyfiken på och/eller intresserad av improvisationsteater.
Vi jobbar med grunderna för improvisationsteater: närvaro, att lyssna, samarbeta, säga ja. Du får lära dig att använda din fantasi, spontanitet och kreativitet.
Med lek och humor som verktyg får du möjlighet att utveckla dig själv på ett tryggt och prestigelöst sätt.
Helgkursen är utmärkt för dig som vill prova på improvisationsteater, eller om du bara vill ha väldigt roligt tillsammans med andra. Allt är väldigt lekfullt, spontant och framför allt kravlöst. Passar alla!

Foto. Jakob Ebbinger

View Event →

Nordic Noir Impro Krimi
Sep
5
8:30 PM20:30

Nordic Noir Impro Krimi

Nordic Noir er Impro Krimi med et glimt i øjet og et tvist af Comedy. Vi springer ind i den nordiske tradition af krimier og kommer tæt på de kriminelle, Politiet, Detektiven, Journalisten og mange flere. LAMA improteater ser frem til at byde jer indenfor til en underholdende aften med Comedy.
LAMA Improteater har lavet Longform, Sketchshow, Forumteater i de sidste 21 år.
En del af Zulu Comedy Festivalen.

View Event →
Suppeteater med Impro-comedy
Aug
24
1:00 PM13:00

Suppeteater med Impro-comedy

Oplev to af Danmarks mest erfarne improspillere på en af Danmarks mindste scener. Det bliver et show med impro comedy, longform, storytelling og hvad vi ellers kan finde på. Nyd din lørdag med en god omgang grin, hygge og lækker mad.
Den tredje lørdag hver måned. Kom og spis! Forestillingen begynder kl. 13.

View Event →
The Quest! Improvisation och Storytelling.
Apr
24
to Apr 26

The Quest! Improvisation och Storytelling.

  • 4 Lindvallsgatan Stockholm, Stockholms län, 117 36 Sweden (map)
  • Google Calendar ICS

Nyfiken på att lära mer om improvisation, utveckla dina existerande färdigheter och lära dig nya. Är du redo för ett insiktsfullt äventyr? Deltag då i The Quest! 


Måndag d. 24 april och onsdag d. 26 april.
Tid: 18.30-21.30.
The Quest är en improvisationsstruktur som är utvecklad av den legendariska improgurun Del Close (1934-1999). The Quest beskrivs av deltagare som, ”fullständigt förvandlande” The Quest är tänkt som en solo-övning, avsedd att skapa insikt. Övningen leder deltagarna på en resa där de upplever att ta en improvisatörs ”mindset” som normalt är reserverat scenarbete och gå ut med det i vardagslivet. Att vara närvarande i längre tid. Att utforska resultatet av den inställningen och att reflektera över nya insikter. Den sista delen av The Quest involverar att samlas och genom otvungen konversation och storytelling, dela erfarenheter och upplevelser som iakttagits under processen.

Vad får du ut av att delta?
Förutom en introduktion till och träning i grundläggande improvisationsteater, får du som deltagare en metod till att hitta fokus och att göra dig modellerbar i förhållande till att se världen med ”nya ögon”. En möjlighet av vara ensam och att vara närvarande i den ensamheten, i stället för att snabbt skynda vidare. En träning i att lägga märke till de små tingen i vardagen. Ett sätt att komma ner i tempo, att varva ner, att fokusera dina sinnen och därigenom uppleva och se detaljer med extra stor uppmärksamhet. 

Pris: 750 kr inkl. 25% Moms. 
Anmäl dig genom att skicka ett mail till elin.fredikson@gmail.com. 
Anmälan senast d. 12 april.
Betalning sker till Bankgiro 708-8453 senast d. 18 april.

View Event →
Impro longform helgkurs
Apr
1
to Apr 2

Impro longform helgkurs

  • Malmö Amatörteaterforum (map)
  • Google Calendar ICS

Tänk det magiska i att uppleva en helt improviserad föreställning, trovärdiga karaktärer, spännande intriger, oväntade vändningar. 

Det är oslagbart. Vill du själv prova på denna konst? Vi arbetar med att spela scener, att skapa trovärdighet och humor, att vara i nuet.
Vi tränar dramaturgi och karaktärer. 

Du får smaka på flera olika klassiska former att improvisera i. Framför allt så har vi väldigt roligt tillsammans. Tidigare erfarenhet av impro är inte ett krav men det är en fördel. 

Varmt välkomna!

1 april kl. 10.00-17.00 och 2 april kl. 10.00-16.00

Begränsat antal platser.
Kostnad: Kostnad: 650 kr. för medlemmar och 950 kr. för icke medlemmar. Medlemskap är 100 kr och du kan bli medlem i samband med inbetalning av kursavgiften som då blir rabatterad (totalt 750kr).

View Event →
Improvisationsteater grundkurs
Mar
11
to Mar 12

Improvisationsteater grundkurs

  • Malmö Amatörteaterforum (map)
  • Google Calendar ICS

Kursinnehåll: För dig över 18 år som är nyfiken på och/eller intresserad av improvisationsteater.
Vi jobbar med grunderna för improvisationsteater och du får lära dig att använda din fantasi, spontanitet och kreativitet. Med lek och humor som verktyg får du möjlighet att utveckla dig själv på ett tryggt och prestigelöst sätt. Helgkursen är utmärkt för dig som vill prova på improvisationsteater, eller om du bara vill ha väldigt roligt tillsammans med andra. Allt är väldigt lekfullt, spontant och framför allt kravlöst. Passar alla !

11 mars kl. 10.00-17.00 och 12 mars kl. 10.00-16.00

Begränsat antal platser.
Kostnad: 690 kr för MAFmedlemmar, 950 kr övriga. Medlemskap är 100 kr och du kan bli medlem i samband med inbetalning av kursavgiften som då blir rabatterad.

 

 

View Event →
The Quest! improvisation and Storytelling!
May
28
9:30 AM09:30

The Quest! improvisation and Storytelling!

Curious to learn more about improvisation, developing your existing skills or learning new ones? Ready for an insight-filled adventure? Then join The Quest! 

Participant from the first ever Quest in Copenhagen says: "In March I took part in a Quest, and it was a thought-provoking, confusing and amazing experience. All parts of the day contributed to this: the morning impro workshop, the afternoon hours spent mostly alone, and the sharing with others in the evening. I still, three weeks after the Quest, find myself wondering about what happened and why. And a few days ago, while walking in my home-town, I noticed on buildings that I have not seen before.”

Meet The Quest! 
Described by participants as, “completely transformational,” The Quest is an improvisational structure developed by the legendary improv guru Del Close (1934-1999). 
Envisioned as a solo-exercise intended to generate insights, The Quest leads participants on a journey where they experience:
-taking the improvisational mindset, normally reserved for the stage, out into the everyday world,
-applying mindset of presence for an extended period, 
-exploring what happens as a result of that approach and
reflecting on what was discovered during the experience,

The final part of The Quest involves coming together and, through casual conversation and storytelling, sharing experiences and insights discovered during that process. 

How Does It Work?
The Quest takes place in three parts, the workshop, The Quest and storytelling. 
1. From 9.30-12.30 At the workshop, participants will be introduced to The Quest and the history behind it. Next, through a series of interactive exercises, they will become acquainted with the skills needed to embark on it. At the end of the workshop, participants will be awarded the signs and symbols to help guide them in their journey. 
2. From 12.30-17-00 At the conclusion of the workshop, participants can begin their Quest immediately. 
3. From 17.00-19-30 Finally, in the evening, participants will gather together again and share stories of their experiences. 

You need not have experience with improvisation; all you need is an open-mind, a desire to learn, and a willingness to participate! If you have experience, great! This is an excellent way to learn some new skills and honer existing ones!

The Story of the Quest
The Quest is a 24-hour improvisational exercise developed by Del Close in the early 1980s, during a series of workshops that he was leading in New York City. The exercise or “structure” as Close called them, languished, largely forgotten until 2014, when improv actor, improv director and comedy writer, Joey Novick reintroduced it to the world at the Applied Improvisation Network Conference in Austin. First Austin, then Hong Kong, then Philadelphia, then Shanghai, Chicago, Montreal and now in Copenhagen! There were teams all over the world participating in the first-ever World Wide Quest Day on March 9, 2016 (or in that same week) in honor of Del Close’s birthday.
About Elin Fredrikson
Elin Fredrikson is a professional actor, worked as an improvisor on stage and as a facilitator of improv worshops for almost ten years. Elin was trained by the very best, among others Keith Johnstone and I.O. Chicago. Since March 2016 she is a certified facilitator of the Quest.www.elinfredrikson.com

Location: Sensus, Studentgatan 4, 21138 Malmö
Price: 550 SEK
Register by sending an email to elin.fredrikson@gmail.com and transfer 550 SEK to account: Nordea reg. 2143 account. 5366998979. (In Denmark)
From abroad: BIC NDEADKKK
IBAN: DK52 2000 5366 9989 79

View Event →
Prova på improvisationsteater!
May
21
to May 22

Prova på improvisationsteater!

Kursinnehåll: För dig över 18 år som är nyfiken på och/eller intresserad av improvisationsteater.
Vi jobbar med grunderna för improvisationsteater och du får lära dig att använda din fantasi, spontanitet och kreativitet. Med lek och humor som verktyg får du möjlighet att utveckla dig själv på ett tryggt och prestigelöst sätt. Helgkursen är utmärkt för dig som vill prova på improvisationsteater, eller om du bara vill ha väldigt roligt tillsammans med andra. Allt är väldigt lekfullt, spontant och framför allt kravlöst. Passar alla !

21-22 maj. Lördag kl. 10-17 och söndag kl. 10-14.30
Kostnad: 650 kr för MAFmedlemmar, 950 kr övriga. MAF medlemsskap kostar 100 kr / kalendeår. Uppge om du vill bli medlem vid anmälan så får du det billigare priset med en gång.

MAF - Torpgatan 21, Malmö. Kontakta MAF för anmälan: http://www.m-a-f.org/

View Event →
The Quest! Improvisation and Story-telling.
Mar
12
9:00 AM09:00

The Quest! Improvisation and Story-telling.

  • Copenhagen International School of performing arts (map)
  • Google Calendar ICS

This first-ever Copenhagen Quest is part of the World Wide Quest Day to mark the anniversary of Del Close's birth.

Ready for an insight-filled adventure? Then join The Quest!

Suitable for anyone with a spirit of curiosity, you will be equipped for your Quest during a three-hour morning workshop. You then explore before returning for a sharing of your experiences.

Meet the Quest:
Described by participants as, “completely transformational,” The Quest is an improvisational structure developed by the legendary improv thought leader Del Close. Initially created to be a solo­exercise, The Quest, leads participants on a journey where they experience: 
● taking the improvisational mindset, normally reserved for the stage, out into the everyday world, 
● applying that mindset of presence for a longer period of time, 
● exploring what happens as a result of that approach and
● reflecting on what what was discovered during the experience and
● sharing those insights through storytelling. 
To embark on a Quest, one need not be an experienced improviser or even have any improv or storytelling experience at all, the only thing needed to embark on a Quest is the willingness to be open to new discoveries, to say yes.

The Story of The Quest: The Quest is a 24-hour (or less) improvisational exercise developed by Del Close in the early 1980s, during a series of workshops that he was leading in New York City. The exercise or “structure” as Close called them, languished, largely forgotten until 2014, when improv actor, improv director and comedy writer, Joey Novick reintroduced it to the world at the Applied Improvisation Network Conference in Austin. First Austin, then Hong Kong, then Philadelphia, then Shanghai, Chicago, Montreal and now Copenhagen! There is created teams all over the world to launch the first-ever World Wide Quest Day on March 9, 2016 (or that same week) in honor of Del Close’s birthday.

Location: CISPA Copenhagen International school of performing arts. Glentevej 61, 2400 Kbh NV.
Price: 500 DKK. 
Register by sending an email to elin.fredrikson@gmail.com and transfer 500 DKK to account: Nordea reg. 2143 account. 5366998979.
From abroad: BIC NDEADKKK
IBAN: DK52 2000 5366 9989 79

View Event →
Improvisationsteater - Long form.
Nov
21
to Nov 22

Improvisationsteater - Long form.

Kursinnehåll: Fortsättningskurs för dig över 16 år som gått grundkurs i Impro på MAF eller liknande och som vill bli bättre på att improvisera längre scener och sätta ihop en hel improviserad historia. Vi arbetar vidare med tekniker och fördjupar oss i Improvisationsteater långform.
 Kursen arrangeras av MAF i samarbete med ABF Malmö
Kostnad: Ca. 650 kr för medlemmar, 950 kr för icke medlemmar. MAF - MAF medlemskap är 100kr / kalenderår. Du kan bli medlem i samband med inbetalning av kursavgiften som blir då rabatterad. 

Lörd. den 21 november kl 10.00 - 17.00 & Sönd. den 22 november kl 10.00 - 15.00 (2 dagarskurs)
MAF`s - sal 3 Torpgatan 21 / Norra Skolgatan 10 B. Ut på gården, Ingång i trappa C. 2:a vån

Anmäl dig senast 14 November 2015

View Event →
Impro fortsättning
Sep
7
8:00 PM20:00

Impro fortsättning

Fortsättningskurs för dig över 16 år som känner till Improvisationsteaterns grunder. Vi arbetar vidare med tekniker och fördjupar oss i Improvisationsteater, med målet att ha en föreställning inför publik vid kursens slut.

Kursledare är Elin Fredriksson, skådespelare, storyteller och kreativ konsult med stor erfarenhet av Improvisationsteater. Elin är medlem i Improgruppen JÄSS i Malmö och LAMA i Köpenhamn.

Kursen arrangeras av MAF i samarbete med ABF Malmö. Kursanmälan är bindande.

Kostnad: 1.050 kr för MAF medlemmar och 1.300 kr för övriga deltagare. MAF medlemskap är 100 kr per kalenderår.

View Event →
Improvisationsteater grundkurs
Sep
7
5:30 PM17:30

Improvisationsteater grundkurs

För dig över 16 år som är nyfiken på och/eller intresserad av Improvisationsteater.
Vi jobbar med grunderna för Improvisations- teater och du får lära dig att använda din fantasi, spontanitet och kreativitet. Med lek och humor som verktyg får du möjlighet att utveckla dig själv på ett tryggt och prestigelöst sätt. 
Kursen är utmärkt för dig som vill prova på Improvisationsteater, eller om du bara vill ha väldigt roligt tillsammans med andra. Allt är väldigt lekfullt, spontant och framför allt kravlöst. Passar alla! 

Kursledare är Elin Fredriksson, skådespelare, storyteller och kreativ konsult med stor erfarenhet av improvisationsteater. 
Elin är medlem i improgruppen JÄSS i Malmö och LAMA i Köpenhamn.

Kursen arrangeras av MAF i samarbete med ABF Malmö. Anmälan är bindande!
Kostnad: 1.150 kr för MAF medlemmar och 1.400 kr för övr. deltagare. MAF medlemskap 100 kr/kalenderår.

View Event →
Byvandring. Spøgelsestur
Sep
4
8:00 PM20:00

Byvandring. Spøgelsestur

Ghosttour har gravet nogle af Københavns gamle og nyere spøgelseshistorier frem – historier der lå gemt i de gamle arkiver og hos nogle af byens indbyggere. Det viser sig at det vrimler med spøgelser i København.

I skæret fra staldlygten tager Ghosttour dig med på en byvandring til nogle af de steder i byen som har med spøgelser at gøre. Hør historier om helt almindelige menneskers oplevelser med spøgelser og se gamle bygninger, hvor danske helte og berømtheder har holdt til – og måske er de der stadigvæk?

Turen starter kl.20 på Nytorv - overfor Københavns Byret og slutter i Vestergade 29

Pris: Voksen: 100 kr. / Barn: 70 kr. Billetter købes på stedet men skal bestilles på forhånd på booking@ghosttour.dk eller 51 92 55 51

View Event →
Impro comedy og longform!
Sep
3
8:30 PM20:30

Impro comedy og longform!

Klassisk impro comedy og longform med Lama! Vi spiller på Kulturhuset Islands brygge. 

Vi går på scenen med åbent sind og 100% tilstedeværelse i nuet, klar til at underholde dig og resten af salen med Improviseret teater i topklasse. Vi ses ;O)

View Event →